Til fremtiden med Gnisterne

Til fremtiden med GnisternePigespejdere fejrer 100-års jubilæum med åbent hus


31. august kl. 10-14 Islev Kirkes Ungdomscenter Slotsherrensvej 321


De grønne pigespejdere inviterer alle nysgerrige piger til at komme på besøg og prøve at være spejder i fremtiden med robotbyggeri, fremtidsbriller og fællesskab.


I år er det 100 år siden, at piger i Danmark fik deres eget spejderkorps. Selvfølgelig skulle pigerne også have mulighed for at udfolde sig i naturen og prøve kræfter med færdigheder i overlevelse og ansvarlighed.


Den viljestyrke stifterne af pigekorpset havde lever stadig i spejdergrupperne i dag.


”Vi lærer pigerne at stå sammen, at hjælpe hinanden og tro på, at de kan klare udfordringer sammen,”


”Det vil vi gerne vise til endnu flere piger, og derfor inviterer vi til en dag, hvor alle piger er velkomne og får en forsmag på, hvad det vil sige at være pigespejder,”


Til pigespejdernes åbent hus skal deltagerne snuse til, hvordan man mon er spejder i fremtiden. Derfor skal de på et løb, hvor de både skal bygge robotter, gå på opdagelse med fremtidsbriller og prøve en ny form for elastikleg.


Pigerne udvikler deres nysgerrighed


"Noget af det vigtigste som grøn pigespejder er, at du får gåpåmod. Du får pirret din nysgerrighed og bliver ikke bange for at begå fejl"


”Alle de aktiviteter vi laver, er bygget sådan op, at det er pigerne selv, der skal finde frem til en løsning. Det lærer dem, at der er mange veje til løsninger og de bedste finder vi ofte ved at samarbejde. De erfaringer mener vi er guld værd for de her piger i deres videre liv,”


Selv med 100 år på bagen, mener De grønne pigespejdere, at der stadig er brug for et spejderkorps kun for piger.


”Hos os får pigerne et frirum til at være som de er. Der er plads til tylskørter og til gummistøvler og bare knæ. Vi giver plads til, at pigerne kan udfolde alle deres interesser, hvad end det de stille eller vilde,”


Nye pigespejdere er altid velkomne. Kontakt Lisa på lisa@islevpigespejder.dkDe grønne pigespejdere, Islev Gruppe, Slotsherrensvej 321, 2610 Rødovre